Yli 1 500 opiskelijaa kisaa Otaniemessä kansainvälisessä SELL-urheilutapahtumassa 18.−20.5.

2.5.2012

SELL Student Games -tapahtuman yksi kisojen suurimmista lajeista on yleisurheilu, jonka osallistujamäärä hipoo tässä vaiheessa jo kahta sataa. Paitsi määrää, riittää SELL-kisojen yleisurheilukilpailuissa myös tasoa, niin kuin alta voit lukea. Yleisurheilukilpailut järjestetään Otaniemen kentällä perjantaina 18.5. sekä lauantaina 19.5., Espoon Tapioiden vastatessa järjestelyistä.

Aalto-yliopiston Otaniemen kampus Espoossa täyttyy kansainvälisestä opiskelijaurheilijoiden joukosta perjantaina 18.5. Silloin polkaistaan käyntiin perinteinen, järjestyksessään 28. SELL Student Games -opiskelijaliikuntatapahtuma.

Otaniemeen odotetaan ympäri Eurooppaa lähes 1 600 kisaajaa ja kisaorganisaation apujoukkoihin noin 200 vapaaehtoista. Kyseessä on kaikille maailman korkeakouluopiskelijoille, myös ammattikorkeakouluille, avoin opiskelijaliikuntatapahtuma. Mukana on monia arvokisoista tuttuja nimiä.

Viikonlopun aikana korkeakouluopiskelijat ottavat mittaa toisistaan neljässätoista eri lajissa. SELL-kisojen lajilistalla ovat koripallo, lentopallo, jalkapallo (7 pelaajaa joukkueessa), salibandy, ultimate (5 pelaajaa joukkueessa), frisbeegolf, judo, miekkailu, tennis, shakki, sulkapallo, suunnistus, uinti ja yleisurheilu.

Kisaisännyys kiertää vuorovuosin SELL-maiden (Suomi, Eesti, Latvia, Liettua) kesken. Kisajärjestäjinä toimivat tänä vuonna Aalto-yliopiston urheiluseura ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta. SELL-kisat järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1923. Kisat herätettiin uudelleen henkiin 1990-luvun lopulla. Suomi isännöi ”uuden aallon” SELL- kisoja nyt kolmatta kertaa.

SELL-kisojen osallistujat tulevat pääosin SELL-maista, mutta kiinnostus on herännyt myös muun muassa Tšekissä ja Sveitsissä – molemmista maista on tulossa joukkueet tämän vuoden kisoihin.

SELL-kisoissa on mukana monia opiskelevia huippu-urheilijoita. Miesten kiekonheitossa kilpailee Viron Märt Israel, Daegun MM-nelonen. Liettuan Austra Skujyte, 7-ottelun olympiahopeamitalisti Ateenasta, on ilmoittautunut useampaan lajiin.

Suomalaisyleisurheilijoista SELL-kisoissa kilpailukauttaan aloittelevat myös muun muassa Matilda Bogdanoff (100 m aidat, pituushyppy), Janica Mäkelä (3 000 m), Heidi Pappila (400 m, 800 m, 1500 m), Laura Rautanen (korkeushyppy) ja Tuomo Salonen (800 m, 1 500 m).

Kaikki SELL-urheilutapahtumat ovat yleisölle avoimia ja ilmaisia.

Lisätiedot ja tapahtuman tämän hetkiset osallistujatiedot on päivitetty kilpailutapahtuman sivuille www.sell2012.fi.