Oskari Perälampi maailman tilaston kolmoseksi

8.5.2012

 

Lauantaina 5.5. ja sunnuntaina 6.5. avattiin kesän heittokilpailukausi Koulumäen heittokentällä.
118 lajisuoritusta, urheilijoita peräti 20 eri seurasta ja toimitsijat mittasivat heittoja ja työntöjä yhteensä yli 10 km!
Oman sarjan ja – välinepainon ennätyksiä kirjattiin urheilijoille peräti 52 kpl!
Kisojen kovimmasta tuloksesta vastasi Tapioiden heittotiimin 15-vuotias Oskari Perälampi heittämällä heti ensimmäisellä heitollaan M17-sarjassa 1,5 kg kiekkoa 56,41 m joka sijoittuu maailman listalla sijalle 3. (16-vuotiaat). Edellä ovat vain Australian Matt Denny 58,07 ja Liettuan Domantas Poška 57,27.
M19-sarjan 1,75 kg väline lensi myös huimat 49,32 m. Kesällä paremmissa olosuhteissa Oskarilta on odotettavissa pitkiä kaaria kun alle 10 asteessa ja tyynessäkin kiekot lentävät jo ennätyslukemille.
Tapioiden urheilijoista kovia kevättuloksia tekivät myös Mette, Heikki, Tuure, Rebekka, Ville V, Mikael, Miro, Paula, Marko, Ville T, Erkki, Mari, Lauri K, Lotta-Maria, Annika, Ruusu, Katariina, Henri, Lauri S, Hanna, Merituuli ja Hannu. Täydelliset tulosluettelot löytyvät kilpailutoiminta otsikon alta.
Muiden seurojen parhaista tuloksista vastasivat mm. Susanna Törrönen EsboIF, Antti Pränni TF-Espoo, Aleksanteri Sonninen VeVe, Jessica Meriheinä LiljIK, Josefine Lundström IFRaseb ja Amina Saada LUU.
Team Espoonlahden heittäjistä moni avaa kautensa aikaisintaan ensi viikonloppuna. Heittotiimin valmentajat Jussi Viitala ja Kalevi Kiintonen odottavat toiveikkaina kesän kilpailuja.
Seuraavat heittokisat ovat Koulumäen kentällä: Lauantaina 12.5. ja sunnuntaina 13.5. Kisat alkavat 9-15 vuotiaiden sarjoilla klo 13.00. Lauantain lajit ovat kiekko ja kuula ja sunnuntaina moukari ja kuula. Tervetuloa.