Taika Nummi Kalevan kisoissa Suomen mestariksi!

4.8.2014

Tämän vuoden Kalevan kisat käytiin luonnonkauniilla Väinölänniemen kentällä ja Kauppakeskus Matkuksen parkkipaikalla Kuopioissa 31.7.-3.8. Muutamien poisjääntien ja tiukkojen karsiutumisten jälkeen Tapioiden urheilijat saavuttivat kisoista Taikan tuoman Suomen mestaruuden lisäksi, 7 pistesijaa ja 33 Kalevan malja -pistettä.

Kävelijät kilpailivat Suomen mestaruuksista kisojen avauspäivänä Matkuksen kauppakeskuksen ympärillä noin 10 kilometrin päässä Väinölänniemen kisakeskuksesta, missä haasteellisissa olosuhteissa naisten 10 kilometrin kävelyn yllätysvoiton vei 16-vuotias Taika Nummi. Kilpailun aikana ukkosmyrsky iski kirkkaalta taivaalta, vettä ryöppysi hetken kuin saavista kaataen, myrskytuuli lennätti kaiken heikosti kiinnitetyn ilmaan ja urheilijat koettivat taistella tuulta ja sadetta vastaan. Loppua kohden sää kuitenkin jälleen selkeni ja hienoilla rytmin muutoksilla kävellyt Taika karisti muut kannoiltaan voittaen kilpailun ajassa 48.21. Henrika ja Erika Parviainen olivat tällä kertaa kilpailun neljäs ja kuudes ajoin 51,17 ja 53.07. Samaan aikaan käydyssä miesten 20 kilometrin kävelyssä 18-vuotias Artturi Oila oli seitsemäs ajalla 1.48.50.

Kisojen päätöspäivänä miesten 800 metrin kisassa Tuomo Salonen jäi tällä kertaa tiukassa loppukiritaistelussa neljänneksi ajalla 1.51,19, jääden hienosti heittäytyneenä vain kuusi sadasosaa "Matti-Ketusta" ja pronssimitalista.

Hetkeä aiemmin naisten 400 metrin aitajuoksussa kiiti myös neljänneksi pian 16 vuotta täyttävä Iiris Peterzéns uudella ennätysajalla 60,71. Happomatkan hienosti alusta asti juossut Iiris oli vielä 150 metriä ennen maalia kisassa toisena, mutta pari häntä vanhempaa ja kokeneempaa juoksijatarta tuli lopussa vielä ohi. Iiristä nopeammin matkan hänen ikäisenään on juossut vain Tuija Helander (vuonna 1997), jonka hallussa on yhä myös lajin naisten Suomen ennätys.

Miesten kolmiloikka huipentui sunnuntaina viimeiseen hyppykierrokseen. Kilpailussa Tommi Huoponen oli seitsemäs hyvällä tuloksella 14.60, jääden hieman edellispäivänä karsintakilpailussa hyppäämästään ennätystuloksesta 14.75.

Samaan sijoitukseen ylsi naisten 3000 metrin estejuoksussa Sofia Muinonen, joka taisteli kaatumisesta huolimatta sitkeästi loppuun asti yltäen lopulta seitsemänneksi ajalla 11.19,85.

Seuramme onnittelee kaikkia kisoissa hienosti tsempanneita urheilijoita ja heidän valmentajiaan.