Hanna voittoon Cannesissa!

5.3.2016

Espoon Tapioiden Hanna Jantunen saavutti arvokkaan kansainvälisen voiton Cannesin puolimaratonilla 21. helmikuuta. Omaa kolme vuotta vanhaa ennätystään Jantunen paransi 31 sekuntia aikaan 1.16.00.

Rohkeasti aloittanut Hanna pysyi lähes kolme neljännestä matkasta aikatavoitteessaan, joka oli SUL:n Amsterdamin EM-kilpailuihin asettama tulosraja 1.15.00. Ensimmäisen 5 kilometrin osuuden Hanna juoksi ryhmän mukana 17.55, mutta erkani omille teilleen ja sai juosta loppumatkan yksin. Toinen viisikilometrinen vei aikaa vain 17.33. Hannan 10 kilometrin väliaika oli 35.28 ja 15 kilometrin väliaika 53.25.

Toiseksi sijoittunut Genèven ja Lausannen maratonien voittaja sveitsiläinen Laura Hrebec hävisi 36 sekuntia.

– Voitto ja uusi ennätys tuli! Juoksu meni Hannalta ihan hyvin edeltävään harjoitteluun nähden, arvioi aviomies ja valmentaja Tero Jantunen.

– Jalat eivät olleet tottuneet vielä oikein iskutukseen, kun kovat juoksulenkit pitävällä alustalla ovat olosuhteista johtuen jääneet väliin. Takana on paljon korvaavaa harjoittelua. Hiihtoa, cross-traineria, spinningiä ja uintia.

– Mutta potentiaalia on tästä vielä varmasti parantaakin, kun saa juoksukilometrejä enemmän alle. Amsterdamin EM-raja 1.15.00 on edelleen ihan realistinen tavoite, Tero kiteytti tavoitteeksi.

38-vuotiaana elämänsä kuntoon päässyt Hanna on aiemmin voittanut kaksi Suomen mestaruutta puolimaratonilla ja kaksi täysmaratonilla. Ensimmäisen mestaruutensa hän voitti jo vuonna 2006 ja toistaiseksi viimeisimmän vuonna 2014.