Taika Roomassa viides!

8.5.2016

Taika Nummi ja Enni Nurmi taistelivat muiden Suomen huippukävelijöiden kanssa MM-joukkuemenestyksestä 7.5. Roomassa.

Kovassa naisjunioreiden 19-ikäluokan 10 km kisassa Taika käveli hienosti viidenneksi viikonlopun parhaalla suomalaissijoituksella ja kovalla ajalla 46.08. Ennin sijoitus oli 33. ajalla 50.06 ja joukkuekilpailussa tytöt toivat kahdeksannen sijan. Kilpailussa oli mukana 48 kävelijää.

Taika lähti kilpailussa kärkiryhmään heti alussa ja ohitti puolivälin ajassa 23.12. Yhdeksään kilometriin asti meni hyvin, mutta sen jälkeen kilpailun kärkikolmikko, kilpailun ajalla 45.25 voittanut kiinalainen Zhenxia Ma, samalla ajalla toiseksi kävellyt hänen joukkuetoverinsa, hopeamitalisti Li Ma ja pronssin ajalla 45.28 vienyt Meksikon Valeria Ortuno karkasivat. Tshekin Podebradyssä huhtikuun alussa tekemällään 19-vuotiaiden SE-ajalla 45.49 Taika olisi taistellut nyt kilpailun kärkisijoista.

Ennin mahdollisuudet taistella paremmista sijoista menivät jo alkumatkasta hengitykseen liittyvän ongelman takia, jolle hän ei voinut tällä kertaa mitään. Huhtikuun Podebradyn kilpailun ennätysvauhdilla 47.05 Enni olisi ollut kilpailussa seitsemäs.

Kilpailun tulokset löytyvät täältä. Lisää kuvien kera kilpakävelytallin sivuilla.

Tästä on hyvä jatkaa tyttöjen kesän päätavoitetta, 19-24.7. kilpailtavia 19-vuotiaiden nuorten MM-kilpailuja, milloin kilpailupaikkana on Puolan Bydgoszcz.