Tomille kultaa ja Hannalle pronssia SM-maastoista

8.5.2016

Seuramme kestävyysurheilijoiden hyvä menestys jatkui tänään äitienpäivänä maastojuoksun SM-kisoissa Vöyrillä.

Tomi Lehto jatkoi hienoja juoksuja ja voitti odotetusti M17-sarjan 4 km ajalla 12.41,2 ja 11,4 erolla seuraaviin. Kilometri ennen maalia Tomi iski isompaa vaihdetta silmään ja rullasi voittajana maaliin.

Naisten yleisen sarjan 6 km kilpailussa Hanna Jantunen kruunasi äitienpäivänsä vahvana maastojuoksijana SM-pronssilla, ajan ollessa 21.31,9. "Kunnon mukainen suoritus, hyvin kulki ja rata oli hyvä", kertaili Hanna suoritustaan juoksunsa jälkeen.

Hyvin pisteille juoksi myös Sofia Muinonen sijoittuen N22-sarjan 4 km kilpailussa neljänneksi ajalla 14.33,2 ja jättäen taakse monia nimekkäitä juoksijoita.

M17-sarjan joukkuekilpailussa tuli myös SM-hopeaa sijoituspistein 40 joukkueella Tomi Lehto, Lauri Marekwia ja Tuomas Uusitalo. Joukue jäi kirkkaimmasta mitalista vain 3 pistettä.

Vastaavasti tyttöjen T15-sarjan joukkuekilpailussa oli saavutuksena SM-pronssia joukkueella Vilja Kauranen, Melina Lahdenperä ja Liisa Urpola.

Onnittelut mitalisteille, pistesijan saavuttaneille ja muille tsempanneille!

SM-maastojen tulokset.

Edellisenä päivänä juostuissa Flying Finns -juniorimaastoissa Tapioiden Selene Rossi voitti T11-sarjan 2 km ajalla 7.51 ja 8 sekuntin erolla seuraaviin. Nuorena urheilijana Selene ei voinut osallistua vielä SM-maastoihin, sillä 15-sarjaan voi osallistua aikaisintaan kuluvana vuonna 14 vuotta täyttävä urheilija.