Ennille Euro-cup paikka ja lisäksi Hele ennätysvauhdissa Taaborin kävelyissä

8.5.2019

Tapioiden nelikko matkalla.
Tapioiden nelikko matkalla.
Enni maalissa.
Enni maalissa.
Hele kohti 100 minuutin alitusta.
Hele kohti 100 minuutin alitusta.

Kestoryhmän viikonloppu alkoi Tuusulan Taaborin perinteisissä kävelyissä, joissa Tapioiden kilpakävelijät olivat vahvasti esillä. Nurmen Enni teki valtavan lähes 9 minuutin ennätysparannuksen 20km kävelyssä uudella ennätysajalla 1:36:16 jääden vain 18 sekuntia 22-vuotiaiden Suomen ennätyksestä. Tällä hän varmisti samalla kahden viikon päästä Liettuan Alytyksessa käytävään Eurooppa-cupiin paikan, missä mukana on kaikki Euroopan parhaat kävelijät ja samalla alitti 22-vuotiaiden EM-kisarajan. Loukkaantumisista toipuneen Ennin kilpailussa vauhdinjako on kiihtyvä ja jälkimmäinen kymppi (47:12) oli lähelle Ennin 10km ennätystä ja viimeinen vitonen oli erittäin kova 23:12.

Naisten sarjassa myös Haapaniemen Hele paransi ennätystään kävelemällä 1:39:16, mikä on lähes kaksi minuuttia edelliseltä vuodelta ollutta vanhaa ennätystä parempi ja samalla Helestä tuli 12. Suomalainen naiskävelijä, joka alitti 100 minuutin eli 1h40 rajan Suomessa.

Miesten sarjassa Tapioiden Joni Hava ja Jaakko Määttänen kävelivät harjoituskisana, mutta silti hyvä ajat Jonin voittaessa ajalla 1:33:48 Jaakon tullessa toiseksi samalla ajalla kuin Enni.  

https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/ojala-ja-nurmi-ennatyksiin-rantasateessa-ojala-puhdas-tekniikka-tarkeinta-nurmi-en-odottanut