Kuusi kultamitalia Ylivieskan SM-viesteistä

12.9.2019

Espoon Tapioilla oli poikkeuksellisen menestyksekäs vierailu Ylivieskan SM-viesteihin. Kuuden kultamitalin lisäksi seura saalisti kolme muuta mitalia yhteissaldon kohotessa yhdeksään. Kultamitalien määrä on seuran kaikkien aikojen paras, mutta mitalien lukumäärässä kautta aikojen parhaasta tuloksesta jäätiin kaksi kappaletta.

Molemmat kävelymestaruudet tulivat odotetusti plakkariin. Naisissa joukkueen muodostivat 3x3000 metrin kävelyssä Ellen Seisto, Enni Nurmi ja Hele Haapaniemi. Mestaruus oli Ellenille ensimmäinen. Miesten saman matkan mestaruuteen kävelivät Joni Hava, Jaakko Määttänen ja ankkuri Artturi Oila. Hava rallatteli avausosuuden aikaan 11.52 Suomen ennätystä ounastellen, mutta lopputulos jäi vielä noin 20 sekunnin päähän tavoitteesta. Nuorille miehille jäi sopivasti nälkää ensi vuodelle. Ja mikä on ensi vuoden joukkue? Nousevatko Tuomo Salonen tai Jani Lehtinen takaisin kokoonpanoon?

Naisten 17-vuotiaiden joukkue vei lähes kaiken. Mestaruudet irtosivat ylivoimaisesti sekä 4x100 että 4x300 metrillä. Molemmissa joukkueissa olivat mukana Julia Ihantola, Silja Jaatinen ja Anna Pursiainen. Vilma Hakala oli mukana SE:tä hätyytelleessä 4x100 metrin joukkueessa, kun taas 4x300 metrin joukkueessa neljäs juoksijatar oli nuori Carla Liukkonen. Pikaviestimestaruus irtosi ennätyksellisellä 2,75 sekunnin erolla!

Naisten 19-vuotiaiden joukkue onnistui ikimuistettavalla tavalla nappaamaan 4x400 metrin mestaruuden. Saara Keskitalon selvästi alle 57 sekunnin ankkuriosuus siivitti joukkueen niukkaan, mutta varmaan mestaruuteen. Saara lähti osuudelleen peräti 30 metrin takaa-ajoasemasta, mutta kukisti viimeisellä 10 metrillä siihen saakka johtaneen Lahden Ahkeran ankkurin Pinja Kotinurmen. Avausosuuden Vilma Hakalasta tuli myös kaksoismestari. Muut 4x400 metrin joukkueen juoksijat olivat paremmin pitemmillä matkoilla viihtyvät Viivi Patronen ja Ella Koskiniemi. Patronen ja Koskiniemi onnistuivat myös naisten 3x800 metrillä ollen hopealla, joten heistäkin tuli tuplamitalistit. Joukkueen kolmas juoksija oli Laura Nissinen. Tapioista tuli naisten 19-sarjan menestysjoukkue, koska aitajoukkue sijoittui neljänneksi ja 4x100 metrin joukkue viidenneksi.

15-vuotiaiden poikien joukkue otti ylivoimaisen mestaruuden 4x100 metrillä. Voittomarginaali oli tasan sekunti. Joukkueessa juoksivat Henri Matikainen, Johannes Hakala, Joonas Jäppinen ja Waltteri Koenkytö. Pojat sijoittuvat neljänneksi 4x80 metrin aitaviestissä jossa Henrin tilalla juoksi Joona Nieminen.

15-vuotiaiden tyttöjen joukkue sijoittui hopealle 4x80 metrin aidoissa ja pronssille 4x100 metrillä. Aitajoukkue koostui Carla Liukkosesta, Anna Elina Nummikoskesta, Elmiina Siikalasta ja Minea Fogelholmista. Anna Elina vaihtui sileän viestissä Emilia Chandrasiin.

Junioripitoinen joukkue oli tyytyväinen menestykseen. Jokainen urheilija on ensi vuonna vuoden kokeneempi ja etenkin nuorten naisten hyvät suoritukset antavat mahdollisuuden hakea hyvää menestystä myös aikuissarjoissa.

Ensi vuoden SM-viestit kilpaillaan syyskuussa Kotkassa.