TIEDOTE ESPOON TAPIOIDEN URHEILIJOILLE, VALMENTAJILLE JA HUOLTAJILLE – 27.3.2020

27.3.2020

Espoon Tapiot ry noudattaa Suomen hallituksen, Suomen Olympiakomitean ja Espoon kaupungin linjauksia ja ohjeita, sekä rajoittaa toimintaansa koronaviruksen aiheuttaman pandemian seurauksena toistaiseksi!

Urheilukoulu, Liikuntaleikkikoulu, Yleisurheilun harrasteryhmä 13-16-vuotiaille ja Aikuisten urheilukoulu:

Toiminnassa pidetään kaikkien viikoittaisten vuorojen ja toimipisteiden osalta toistaiseksi tauko. Tarjoamme toimintaa heti kun viranomaisten ohjeistus sallii toiminnan jatkamisen.

Hallien, salien ja kenttien käyttövuorot on peruttu hallituksen linjauksen mukaisesti. Suosittelemme omatoimista liikunnan ja urheilun harrastamista ulkoliikuntapaikolla viranomaisten asettamat rajoitteet huomioiden.

Seuran facebook-sivuilla ja instagram-tileillä tulemme antamaan vinkkejä ja kotiharjoitteluohjeita kaikille. Valmiit treenivinkit Sport TV:stä ja lisää harjoittelusta valmennustaito.info sivustolla.

Tarkempaa tietoa saatte tarvittaessa nuorisopäälliköltä: Perttu Örn, perttu@espoontapiot.fi, p. 050 464 4661.

Kilpaurheilu ja valmennusryhmätoiminta,

10-15-vuotiaiden valmennustoiminta:

Toiminta jatkuu omien valmentajien suunnittelemalla tavalla etävalmennuksena ulkoliikuntapaikkoja suosien.

Hallien, salien ja kenttien käyttövuorot on peruttu hallituksen linjauksen mukaisesti. Suosittelemme omatoimista liikunnan ja urheilun harrastamista ulkoliikuntapaikoilla viranomaisten asettamat rajoitteet huomioiden.

Seuran facebook-sivuilla ja instagram-tileillä tulemme antamaan vinkkejä ja kotiharjoitteluohjeita kaikille. Valmiit treenivinkit Sport TV:stä ja lisää harjoittelusta valmennustaito.info sivustolla.

Tarkempaa tietoa saatte oman ryhmän valmentajalta, ja tarvittaessa juniorivalmennuspäälliköltä: Susanna Lintula, susanna@espoontapiot.fi, p. 040 510 4914.

16-vuotiaiden ja sitä vanhempien valmennustoiminta:

Toiminta jatkuu pääsääntöisesti omatoimiharjoitteluna. Leppävaarassa juostaan omatoimitestivitonen (juniorit kolmonen) lauantaina 11.4. ja toisen kerran lauantaina 9.5.

Lisätietoa saatte omalta valmentajalta, ja tarvittaessa valmennuspäälliköltä: Jorma Kemppainen, jorma@espoontapiot.fi, p. 0400 616 609.

Juoksuklubi:

Toimintaa jatketaan oman ryhmän ohjeistuksen mukaisesti, pääsääntöisesti ulkona!

Ryhmäkoko, harjoituspaikka ja harjoituksen sisältö on päätettävä niin, että lähikontakteja ei synny! Toimintaa ei saa järjestää yli 10 hengen ryhmille!

Kisat:

Huhti- ja toukokuun piirinmestaruus- ja aluemestaruuskisat kisat on peruttu toistaiseksi. Tavoitteena, että osa peruuntuneista kisoista järjestetään myöhemmin kesän aikana.

Seuraamme tilannetta ja tiedotamme muutoksista tarkemmin.

Osoita tukea seurallesi – #Seurapaitapäiväkotona 31.3.2020

Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima – ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Nyt kun emme voi fyysisesti olla toistemme seurassa, haluamme korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja luoda uusia keinoja osoittaa yhteenkuuluvuutta. Yksi tällainen keino on tunnustaa oman rakkaan seuran värejä Seurapaitapäivänä – tällä kertaa se tapahtuu vain kotona ja somessa.

Osallistuminen on helppoa ja turvallista ilman, että kenenkään tarvitsee lähteä väkijoukkojen keskelle. Seurapaitapäivä elää somessa, kuvien ja tekstien kautta.

Pue päällesi Espoon Tapiot seurapaita tiistaina 31.3., ota kuva itsestäsi ja jaa se somessa tunnisteilla: #seurapaitapäiväkotona, #seurasydän ja #espoontapiot, kiitos!

Älä harjoittele koskaan sairaana!

Huolehti huolellisesta käsihygieniasta.

Valmentajat tekevät päätökset harjoittelun toteutuksesta yllä mainitut asiat huomioiden. Lievänkin oireilun kohdalla etävalmennuksesta pois jääminen on ehdotonta, koskee myös valmentajaa. Lisäksi jos urheilijan tai valmentajan lähipiirissä on ikääntyneitä, perussairaita, matkoilta palaavia tai terveydenhuollon henkilökuntaan kuuluvia, hänen tulee jäädä pois yhteisistä harjoituksista.

Yhteiskunnassa tärkeintä on turvata ikääntyneet ja perussairauksia omaavat, ja varmistua siitä, että tartuntojen määrän kasvu ei ole niin nopeaa, että terveydenhuollon kantokyky vaarantuu.

Jos saat koronavirustartunnan, noudata THL:n ohjeita:

  • Älä harjoittele, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Koronavirus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Fyysisen kuormituksen yhteys näiden komplikaatioiden kehittymiseen on vielä tuntematon, mutta mahdollinen.
  • Infektiotilanteessa ole yhteydessä omalääkäriisi tilanteen seuraamiseksi ja harjoitteluun palaamisen määrittämiseksi.

Lue myös:

Ajankohtaista koronaviruksesta,

THL

Espoo kaupunki

Olympiakomitea

SUL

Pidetään huolta ja innostetaan toisiamme liikkumaan tavalla tai toisella!