Viisi mitalia Kemistä – Hava jatkaa vahvaa kulkua

22.8.2020

Tapoiden kävelijät saivat neljä mitalia Kemistä
Tapoiden kävelijät saivat neljä mitalia Kemistä

Tapioiden urheilijat saavuttivat viisi mitalia 22- ja 19-vuotiaiden Suomen mestaruuskilpailuissa Sauvosaaren urheilukentällä Kemissä. Kilpakävelijät onnistuivat erinomaisesti ja kaikki nappasivat mitalin omissa sarjoissaan. Saara Keskitalo jatkoi juniorisarjojen mitaliketjuaan 100 metrin aidoissa. Seuran kaikki mitalit tulivat avauspäivänä perjantaina.

Mieskilpakävelijät olivat palautuneet erinomaisesti Kalevan kisojen 20 000 metriltä. – Vähän oli puurtamista, mutta ihan siedettävä lopputulos, kertoi Joni Hava vaatimattomasti 5000 metrin kävelyn mestaruutensa jälkeen. Loppukauteen riittää vielä tavoitteita, kun maantiekävelyt siirtyivät syksyyn ja SM-viestit kolkuttelevat kolmen viikon päässä. Havan luotettava aisapari Jaakko Määttänen oli hopealla. Kolmoisvoiton varmisti jatkuvasti kehittyvä Jere Niemi ajallaan 22.04,68. Kilpailuissa oli tiukka tuomarilinja. Havalle ja Määttäselle näytettiin punaista laikkaa kaksi kertaa ja Niemellekin kerran.

Niemi ja Enni Nurmi starttasivat viimeisen kerran radalla junioreiden SM-kilpailuissa. Nurmi nappasi hopeaa 5000 metrin kilpakävelyssä niukasti alle 24 minuutin tuloksellaan 23.59,33. Hänen edellinen starttinsa oli vain viikkoa aikaisemmin Kalevan kisojen 10 000 metrillä.

Ulkoratojen kymmenkertainen juniorimitalisti Saara Keskitalo liitti kokoelmaansa hopean 22-vuotiaiden 100 metrin aidoissa tuloksella 13,92. Kilpailu käytiin -1,0 metriä sekunnissa puhaltavaan vastatuuleen. Eroa mestaruuden voittaneeseen Helsingin Kisa-Veikkojen Anni Siirtolaan jäi seitsemän sadasosaa. Keskitalo oli hyvässä vauhdissa myös 100 metrillä sijoittuen viidenneksi. Alkuerissä hän kiihdytti uudeksi ennätyksekseen haamurajan rikkovan 11,97 (+1,6). Loppukilpailu juostiin voimakkaaseen myötätuuleen (+3,7), mutta tällä kertaa se ei auttanut tulosparannukseen.

Suomen parhaiden kohdatessa korostuvat luonnollisesti mestaruudet, mitalit ja pistesijat. Omat ennätykset jäävät hieman taka-alalle, vaikka näin ei välttämättä tarvitse olla. Niemen ohella ennätykseen ylsi naisten 19-vuotiaiden kiekonheitossa Saskia Nahi ja miesten keihäänheitossa Kalle Palola. Nahi paransi yli vuoden takaista ennätystään tulokseen 35,01 sijoittuessaan kahdeksanneksi. Palola kaukensi ennätystään yli kaksi metriä sijoittuessaan kymmenenneksi tuloksella 54,65. Ella Koskiniemi sijoittui naisten 19-vuotiden 1500 metrillä kuudenneksi ajallaan 4.58,18.

SM-kilpailuiden sarja jatkuu ensi viikonloppuna SM-otteluilla Hämeenlinnassa ja Janakkalassa.

 

// juttua on täydennetty lauantaina 22.8. ja sunnuntaina 23.8. //