Kaksi hopeaa SM-viestien avauspäivänä

12.9.2020

Aitaviestistä hopeaa
Aitaviestistä hopeaa
Kasilta hopeaa
Kasilta hopeaa

Tapioiden urheilijoiden käteen jäi kaksi mitalia SM-viestien avauspäivänä Kotkassa. Seura sai joukkueen myös uutuuslajiin DMR:ään (distance medley relay).

Naisten 19-vuotiaiden 3x800 metrin joukkue nappasi viimevuotiseen tapaan hopeaa ajalla 7.19,77. Joukkue oli täsmälleen sama kuin viime vuonna. Viivi Patronen aloitti ja toi joukkueen kärkikahinoissa ensimmäiseen vaihtoon. Toista osuutta kiidätti tuulisen päivän kaikkein kovimman puhurin aikana Laura Nissinen ja ankkurina oli viimeistä vuotta sarjassa kilpaileva Ella Koskiniemi. Koko kolmikko oli todella tyytyväinen mitaliin. – Kaikki jäi radalle, huokaisivat kilpasisaret yhteen ääneen. Toisena päivänä joukkue lähtee hakemaan onnistunutta suoritusta 4x400 metrillä. Neljäntenä juoksijana joukkueeseen liittyy Fanni Jokinen.

Poikien 15-vuotiaiden 4x80 metrin aitaviestijoukkue oli upeasti hopealla. Pojat selvittivät sekä alkuerän että finaalin tyylikkäästi ja uran ensimmäinen SM-mitali oli kolmelle urheilijalle tosiasia. Ankkurina aitonut Waltteri Koenkytö oli tuttu mies jo viime vuoden palkintoseremonioista. Joukkueen muut urheilijat olivat aloittaja Matias Tapanainen, toisen osuuden Luka Veselinovic ja kolmannen osuuden Eerik Nyyssönen. Nuoret miehet olivat mukana myös 4x100 metrillä, mutta päivän viimeinen startti päätyi vaihtovaikeuksiin.

Vaihto-ongelmat piinasivat myös naisten 17-vuotiaiden mestarisuosikkiamme. Matka katkesi jo alkuerään. Sisuuntunut joukkue lähtee päätöspäivän 4x300 metrille hyvistä asemista.

SM-viesteissä on kaksi uutta lajia. DMR-viestissä yhdistyvät pika- ja kestävyyslajit. Juoksu alkaa 1200 metrin pätkällä jatkuen 400 metrillä ja 800 metrillä. Ankkurilla on pisin 1600 metrin osuus, jossa seuradebyytin viestinjuoksussa suoritti Sami Maamela. Samoin aloittaja Jere Niemi on tuore tapiolainen. Väliosuuksilla kiisivät tutut nimet Evangelos Spartiotis ja Martin Kidron.

Toisen päivän suurimmat odotukset on ladattu 3x3000 metrin kilpakävelyjoukkueille, jossa miesten uumoillaan olevan jopa SE-tahdissa.