Miesten joukkue käveli Suomen ennätyksen

13.9.2020

SE-joukkue Joni Hava (vas), Jaakko Määttänen ja Sajan Irincheev
SE-joukkue Joni Hava (vas), Jaakko Määttänen ja Sajan Irincheev
Mestarijoukkue Enni Nurmi (vas.), Taika Nummi ja Ellen Seisto
Mestarijoukkue Enni Nurmi (vas.), Taika Nummi ja Ellen Seisto

Espoon Tapioiden nuori joukkue teki sen mitä lupasi eli siirsi neljä vuotta vanhan Suomen ennätyksen historiaan 3x3000 metrin kilpakävelyssä selkeällä 15 sekunnin marginaalilla. Entinen ennätys oli naapuriseura Esbo Idrottsföreningenillä.

Joukkue sai hyvän vastuksen, mutta vain avausosuudella. Joni Hava aloitti mainiosti kellottaen Aleksi Ojalan vanavedessä avausosuuden aikaan 11.45. Vasta 16-vuotias Sajan Irincheev käveli toisen osuuden ja Jaakko Määttänen ankkuroi ylivoimaisen mestaruuden ajalla 37.17,03. Tapioilla oli kaksi joukkuetta ilmoitettuna, mutta kakkosjoukkueen debyytti siirtyi ensi vuoteen.

Jokainen seura tunnetaan jostain erityislajista. Tapiot tunnetaan osaamisestaan kilpakävelyssä. Mielikuva vahvistui, kun naiset rallattelivat ylivoimaisen mestaruuden ajalla 41.45,32. Mestaruuden perusta valettiin jo avausosuudella, kun Ellen Seisto karkasi toiselta ennakkosuosikilta Lapuan Virkiältä. Ero Virkiään venähti 48 sekuntiin. Tapioiden toista osuutta kiidätti come-back -kilpailussaan Taika Nummi ja ankkurina oli Enni Nurmi. Seuralla on reservissä hyviä kävelijöitä, joten tulevina vuosina on mahdollista nähdä kakkosjoukkueita kamppailemassa mitaleista.

Kaksi naisten 17-vuotiaiden joukkuetta ylis viidenneksi: 4x100 metrin aitajuoksujoukkue (Kerttu Valtonen- Isabella Strömberg – Anni Nurminen – Ellinoora Riikinsaari) ja 4x300 metrin joukkue (Julia Ihantola – Anna Pursiainen – Carla Liukkonen – Minea Fogelholm).

Tapiot saivat Kotkasta neljä mitalia – kaksi kultaa ja kaksi hopeaa. Ensi vuonna SM-viestit kilpaillaan Oulussa.