Sajan ja Jaakko Suomenmestareiksi, Ennille SM-hopeaa

26.9.2020


Espoon Tapioiden Sajan Irincheev ja Jaakko Määttänen kävelivät Suomenmestareiksi ja Enni Nurmi voitti SM-hopeaa Lapualla käydyissä maantiekävelyn SM-kisoissa.

Sajan Irincheevin 17-vuotiaiden miesten 10 km kävelyn voittotulos 45.45 oli todella kova, ja se rikkoo oman valmentajansa Jani Lehtisen ennätyksen yli minuutilla. Tulos oli myös HelSY:n uusi piiriennätys ja Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras tulos. - Lähdin tavoittelemaan 46.40 loppuaikaa nopealla reitillä. Meno oli helppoa ja kävely kulki koko ajan hyvin, kertoi iloinen Irincheev. Tästä alkaa kahden viikon ylimenokausi, jonka jälkeen käynnistyy uuden kauden harjoitukset. Ensi kauden päätavoitteena ovat nuorten EM-kilpailut Rietissä ja Podebradyn Eurooppa-cup, hahmotteli mestari tulevaisuuttaan. 

Jaakko Määttänen käveli 22-vuotiaiden miesten 20 km mestariksi ajalla 1.38,13. Haastaja ja seurakaveri Joni Hava hylättiin tekniikkavirheen vuoksi. - Kilpailu meni sovitusti kovana harjoituksena ja olin oman suorituksen ohella jäniksenä Ennille ja Anniinalle (N 22 sarjan mestari). Kausi meni intin rytmissä, jossa oli ongelmansa, kun tuli vielä päälle koronan aiheuttamat karanteenirajoitukset, totesi sotilaspassin vasta kuitannut Määttänen. - Motivaatio on korkealla ja ensi kaudella tehdään ennätyksiä.

Havalla oli hyvä kulku päällä, mutta hylkäystuomio julistettiin 12-13 kilometrin kohdalla. - Kausi on ollut onnistunut. Varusmiespalveluksesta huolimatta ennätykset ovat parantuneet selvästi. Ruuvia kiristetään ensi kaudella. Päätavoite on 22-vuotiaiden EM-kilpailut Norjan Bergenissä, linjasi Hava.  

Enni Nurmi voitti samanikäisten naisten samalla matkalla hopeaa, ajalla 1.46,15. Yhtenä mitalisuosikkina 17-vuotiaiden naisten 5 kilometrin kilpailuun ilmoitettu Ellen Seisto joutui jäämään valitettavasti pois terveyssyiden vuoksi.

 

/// täydennetty 27.9. urheilijoiden kommenteilla///