Kaksi mitalia SM-maastoista

27.9.2020

Naisten 22-vuotiaiden joukkueelle pronssia Kurikassa
Naisten 22-vuotiaiden joukkueelle pronssia Kurikassa

Kauden toiseksi viimeiset mestaruuskilpailut toi kaksi joukkuemitalia SM-maastoista Kurikasta. Parhaan henkilökohtaisen sijoituksen saavutti 15-vuotiaiden sarjassa monipuolinen kestävyysurheilija Selene Rossi viidennellä sijallaan.

Naisten 22-vuotiaiden trio Lotta Penttinen, Henriikka Mälkönen ja Heidi Plit oli sarjansa kolmas. Penttinen sijoittui henkilökohtaisessa neljän kilometrin kilpailussa 20. noin 2 ½ minuutin erolla kärkeen. Sarjan voiton vei IF Kraftin Heidi Kuuttinen.

Selene Rossi, Enni Tammilehto ja Noora Niininen taistelivat joukkueensa 15-vuotiaissa tytöissä toiseksi. Rossin takana kahdeksanneksi sijoittui tuore tapiolainen ja tuore maastojuoksija Tammilehto. Molempien juoksijoiden ero kärkeen oli maltilliset alle 50 sekuntia. Niinisellä oli kova työ päästä maaliin, sillä takareisi oli kipeytynyt matkalla ja loppusuora oli erittäin tuskallista taivallusta. Tyttöjen matka oli myös neljä kilometriä.

Pienen joukkueen kuusi urheilija sai mitalin tuliaiseksi. Seuraava tilaisuus juosta SM-maastoja tulee vastaan jo 7 ½ kuukauden päästä. Seuran joukkueen on oltava selkeästi laajempi, kun ryhmä starttaa kohti Joensuuta ensi vuoden toukokuun alussa.