Tiedote Espoon Tapioiden urheilijoille, valmentajille, ohjaajille ja huoltajille 27.1.2021:

27.1.2021

Espoon Tapiot ry noudattaa Suomen hallituksen, Suomen Olympiakomitean ja Espoon kaupungin linjauksia sekä ohjeita, ja toimii seuraavasti:

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä jatkaa rajoituksia 28.2. asti – lasten ja nuorten harrastustoimintaa mahdollistetaan rajatusti

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 27.1.2021 kokouksessaan, että nyt voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan pääosin pääkaupunkiseudulla helmikuun 2021 loppuun. Voimassaoloajan jatkamisella torjutaan epidemian ja uuden virusmuunnoksen leviämisen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaa. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan uuden määräajan jälkeen edelleen tarvittaessa.

Koronakoordinaatioryhmä seuraa epidemiatilannetta jatkuvasti ja tilanteen muuttuessa ryhmällä on valmius arvioida tehtyjä linjauksia uudelleen nopeasti.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan mahdollistaminen

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit linjasivat, että niiden hallinnoimissa tiloissa voidaan toteuttaa 1.2.2021 alkaen alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen.

Harrastustoiminnalla tarkoitetaan yksilöohjauksena tai ryhmässä toteutettua, toistuvaa ohjattua toimintaa. Toiminnassa on noudatettava viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita. Viranomaisten antamien ohjeiden rikkominen voi johtaa tilavarausten peruuttamiseen tai toiminnan keskeyttämiseen. ​

Toiminnassa on noudatettava seuraavia periaatteita:

 • Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Tilat avataan vain varattuja vuoroja varten eikä avoimelle käytölle.
 • Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä. 
 • Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana. 
 • Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi.
 • Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.
 • Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa Espoon Tapiot.
 • Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön.
 • Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

Liikuntaleikkikoulu:

Otaniemen, Saunalahden ja Karamalin liikuntaleikkikouluja ei voida järjestää vähäisen osallistujamäärän ja lapsi-aikuinen -ryhmien vuoksi. Mäkkylän liikkarin toteuttamisen mahdollisuutta selvitetään vielä. Mäkkylän liikkarista tulee lisätietoja perjantaina 29.1.2021.

Urheilukoulu ja yleisurheilun harrasteryhmä:

Urheilukoulut koulutiloissa ja Kannusillanmäen väestönsuojassa käynnistyvät 1.2.2021 alkaen. Otahallin urheilukoulun käynnistämisestä tulee lisätietoa perjantaina 29.1.2021.

Harrasteryhmä Kannusillanmäen väestönsuojassa käynnistyy torstaina 4.2.2021.

Otahallin harrasteryhmien käynnistämisestä tulee lisätietoa perjantaina 29.1.2021.

Aikuisten urheilukoulu:

Toiminta pysyy tauolla 28.2.2021 asti. Osallistujat saavat lisätietoja 12.2.2021 mennessä.

Tarkempaa tietoa tarvittaessa:

 • nuorisopäällikkö Perttu Örn, perttu@espoontapiot.fi, p. 050 464 4661.

Kilpaurheilu ja valmennusryhmätoiminta:

Tavoitteena on palata valmennustoiminnan osalta normaaliin, mutta joudumme edelleen varautumaan siihen, että sisäharjoittelutilojen käyttö on niukempaa kuin viime syksynä.

Neuvottelut käytettävissä olevista sisäharjoittelutiloista ja -vuoroista ovat käynnistyneet. Saat perjantaina 29.1.2021 iltapäivällä lisätietoa käytössä olevista sisäharjoittelutiloista.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan aiempien päätösten ja mahdollisuuksien mukaisesti.

Tarkempaa tietoa oman ryhmän valmentajalta ja tarvittaessa:

 • 10–15-vuotiaiden valmennustoiminta: juniorivalmennuspäällikkö Susanna Lintula, susanna@espoontapiot.fi, p. 040 510 4914
 • 16-vuotiaiden ja sitä vanhempien valmennustoiminta: valmennuspäällikkö Jorma Kemppainen, jorma@espoontapiot.fi, p. 0400 616 609

Juoksuklubi:

Kaikkien ryhmien ryhmäharjoitukset jatkuvat oman ryhmän valmentajan ohjeistuksen mukaisesti omatoimiharjoitteluna.

Menetetyt yhteiset treenikerrat korvataan myöhemmin ilmoitettuina ajankohtina.

Tarkempaa tietoa saatte oman ryhmän valmentajalta.

Pääkaupunkiseudun hallikauden kisat ja maantiejuoksukisat:

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän linjasi 27.1.2021, että kilpailuita ei voida järjestää! - Sen vuoksi pääkaupunkiseudun hallikauden kisoista, helmikuun kisat: Arena Kävetyt 7.2. Esport Arenalta, HelSY hallimoniottelut 6.–7.2., HelSY-hallit 6.–7.2. ja 13.2., Avoimet HelsY:n junnuviestit 14.2., sekä Avoimet Nuorten Aluekisat 20.2. Liikuntamyllystä ovat peruttu. Myös helmikuun Aktia-maantiejuoksucup on siirretty. Uusi kilpailupäivä 1.5.2021.

Seuraa sivustoa www.kilpailukalenteri.fi.

***

Kannustamme kaikkia ulkoiluun

Yli 20-vuotiaiden harjoitukset on edelleen keskeytetty sekä sisällä että ulkona, mutta Espoon luonto, ulkoilureitit ja lähiliikuntapaikat mahdollistavat monipuolisen liikkumisen rajoitusten aikana. Ajantasaiset tiedot tekojäiden aukioloista ja kunnosta löytyvät sivulta ulkoliikunta.fi. Myös hiihtolatujen kuntotiedot löytyvät ulkoliikunta.fi:stä.

Ulkonakin on vältettävä oleilemista joukoissa, etäisyydet muihin täytyy huomioida ja esimerkiksi ulkokuntosaleilla tulee käyttää käsineitä. Pukukopit ja huoltorakennukset on suljettu.

Ohjattua liikuntaa videoiden ja netti-tv:n opastuksella kotona

Kaikkia ihmisiä kannustetaan liikkumaan myös kotona. Tarjolla on erilaisia liikuntavinkkejä ja ohjeistusta eri ikäisille. Vinkkejä videoihin, tulostettaviin ohjeisiin ja yhteistyössä tarjottavaan live-lähetykseen löytyy sivulta espoo.fi/omatoimiliikunta.

Älä harjoittele koskaan sairaana!

Suosittelemme kasvomaskien ja käsidesien käyttöä aina kun se vain mahdollista!

Jääthän kotiin, jos…

 • Sinulla on varmistettu koronavirustartunta tai sinulla on yhtään flunssan oireita tai tunnet itsesi kipeäksi.
 • Olet ollut kontaktissa ihmisen kanssa, jolla on todettu koronavirustartunta (altistus).

***