AntiCramp -tiimi auttaa urheilijoita saavuttamaan unelmansa

11.2.2021

Joni Hava, Jaakko Määttänen ja Sajan Irincheev, M 3 x 3000m kävelyviestin SM-kultaa SE-ajalla, 13.9.2020.
Joni Hava, Jaakko Määttänen ja Sajan Irincheev, M 3 x 3000m kävelyviestin SM-kultaa SE-ajalla, 13.9.2020.
Oskari Perälampi, M kiekonheiton SM-hopeaa Turun Kalevan kisoissa, 13.8.2020.
Oskari Perälampi, M kiekonheiton SM-hopeaa Turun Kalevan kisoissa, 13.8.2020.
Enni Nurmi, Jaakko Määttänen, Joni ja Jere Niemi, N/M 22 SM-mitalistit, 21.8.2020.
Enni Nurmi, Jaakko Määttänen, Joni ja Jere Niemi, N/M 22 SM-mitalistit, 21.8.2020.
Anna Pursiainen, N 60m halli-SM-hopeaa 15.2.2020.
Anna Pursiainen, N 60m halli-SM-hopeaa 15.2.2020.

Valmennuspäällikkö Jorma Kemppainen: ”Luomme uudenlaista seurakulttuuria ja autamme espoolaisia urheilijoita kansainväliselle tasolle

Espoon Tapiot on yksi Suomen suurimmista yleisurheiluseuroista ja mahdollistaa vuosittain satojen lasten ja nuorten laadukkaan urheiluharrastuksen. Nyt seura haluaa luoda myös entistä vahvempaa huippu-urheilukulttuuria ja auttaa kärkiurheilijoitaan tavoittelemaan unelmiaan uuden AntiCramp -tiimin myötä.

AntiCramp-tiimiin on valittu 12 jo kansainväliselle tasolle noussutta tai ratkaisevia askeleitaan kohti arvokilpailupaikkaa ottavia yleisurheilijoita. Mukana on myös vahva edustus parayleisurheilijoita. Tiimin tavoitteena on tarjota urheilijoille lisäresursseja, niin taloudellisesti kuin valmennuksellisestikin, jotta he pystyisivät saavuttamaan asettamansa tavoitteet.

  • Fakta on, että suomalaiset yksilöurheilijat elävät lähes köyhyysrajalla, varsinkin siinä vaiheessa, kun olisi kyettävä tekemään ammattimaisesti työtä noustakseen kansainväliselle tasolle ja menestyä siellä. Haluamme muuttaa tämän asian tiimiin valittujen lahjakkaiden urheilijoiden osalta. Näin osoitamme, että espoolaisilla yleisurheilijoilla on mahdollisuus tavoitella unelmiaan vahvan seurayhteisön tukemana”, sanoo Espoon Tapioiden valmennuspäällikkö Jorma Kemppainen.”

Yleisesti on tiedossa, että ikävuodet 16-22 välillä ovat ratkaisevia urheilijan polulla kohti menestystä. Tuolloin kuitenkin moni suomalainen nuori urheilija kamppailee, sekä ajankäytöllisesti että taloudellisesti, urheilun, opiskelun, työn ja muun elämän välillä. Yksilöurheilijan on todella haastavaa saada taloudellista tukea juuri tuossa kriittisessä vaiheessa uraa ja siksi aivan liian moni nuori urheilija lopettaa turhan varhain unelmiensa tavoittelun. Team AntiCramp haluaa ojentaa auttavan kätensä juuri tässä vaiheessa uraa oleville urheilijoille.

  • Lapset ja nuoret tarvitsevat esikuvia, jotka innostavat heitä liikkumaan ja terveiden elämäntapojen tavoitteluun. Siksi on ilo olla mukana rakentamassa AntiCramp-tiimiä, joka mahdollistaa uusien esikuvien nousun suomen urheilijakartalle”, kertoo toimitusjohtaja Mika Flink Medifon Oy:stä.”
  • Toivottavasti yhä useampi pääkaupunkiseudulla toimiva yritys kantaa kortensa kekoon ja osallistuu pienellä panoksella lasten ja nuorten laadukkaan urheiluharrastuksen mahdollistamiseen. Suomen kaltaisessa maassa lapsen tai nuoren taloudellinen asema ei saa olla esteenä urheilun harrastamiselle”, hän lisää.

AntiCramp-tiimin urheilijat valitaan ryhmään vuosittain. Jotta tiimin urheilijamäärää saataisiin jatkossa kasvatettua ja toimintaa kehitettyä, ovat kaikki yhteistyökumppanit tervetulleita rakentamaan tästä tiimistä entistä vahvempaa.

  • Pienessä maassa meidän on paikallisesti koottava voimamme yhteen ja vahvalla yhteistyöllä mahdollistaa hienojen nuorien urheilijoiden taival kohti kansainvälistä menestystä ja unelmia”, sanoo puheenjohtaja Esko Kuha Espoon Tapioista.

Lisätiedot: 

Esko Kuha (puheenjohtaja, Espoon Tapiot) puh. 040 506 3301

Jorma Kemppainen (valmennuspäällikkö, Espoon Tapiot) puh. 0400 616 609

Espoon Tapiot on yksi Suomen johtavista yleisurheiluseuroista, jossa on noin 1800 jäsentä. 2010-luvun voimakas kehitys siivitti Tapiot Kalevan maljan voittoon vuonna 2016, mikä oli myös vuoden espoolainen urheiluteko. Seura on pääkaupunkiseudulla aktiivinen ja merkittävä toimija, joka liikuttaa niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin harrastajista huippuihin.

Team AntiCramp – urheilijat:

Joni Hava, 21

Kilpakävely, 5 kertaa aikuisten SM-mitaleilla

Valmentaja: Joni Oilinki

Sajan Irincheev, 16 

Kilpakävely, 6 kertaa junioreissa SM-mitaleilla

Valmentaja: Jani Lehtinen

Saara Keskitalo, 20

Aitajuoksu, 15 kertaa junioreissa SM-mitaleilla

Valmentaja: Eeva Kantomäki

Esa-Pekka Mattila, 31 

Ratakelaus, paralympiaedustaja

Valmentaja: Leo-Pekka Tähti

Jaakko Määttänen, 21

Kilpakävely, 4 kertaa aikuisten SM-mitaleilla

Valmentaja: Jani Lehtinen

Jere Niemi, 22

Kilpakävely, 18 kertaa junioreiden SM-mitaleilla

Valmentaja: Jani Lehtinen

Veikko Nugraha, 23

Kolmiloikka, 2 kertaa aikuisten SM-mitaleilla

Valmentaja: Diari Sharifi

Enni Nurmi, 22

Kilpakävely, 6 kertaa aikuisten SM-mitaleilla

Valmentaja: Jani Lehtinen

Oskari Perälampi, 24

Kiekonheitto, 5 kertaa aikuisten SM-mitaleilla

Valmentaja: Ismo Joutsila

Toni Piispanen, 44 

Ratakelaus, 16 kertaa mitaleilla parayleisurheilun arvokilpailuissa, ”laji-ikoni”

Valmentaja: Jari Nordblom

Anna Pursiainen, 17 

Pikajuoksu, 1 mitali aikuisten SM-kilpailuissa, 7 mitalia nuorten SM-kilpailuissa

Valmentaja: Eeva Kantomäki

Ellen Seisto, 18

Kilpakävely, 4 mitalia nuorten SM-kilpailuissa

Valmentaja: Jani Lehtinen