Kisainfoa

16/17v SM-kisoissa noudatetaan Mestaruuskilpailusääntöjä - lue ne tästä:

OHJEITA KILPAILIJOILLE, VALMENTAJILLE JA HUOLTAJILLE!

 

Kilpailupaikka:

Leppävaaran urheilupuiston stadion, Vanha Maantie, Leppävaara, Espoo.

Ilmoittautuminen - Jälki-ilmoittautuminen:

Suomen Urheiluliiton mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti, ilmoittautumis- ja osallistumisoikeus on enintään kolmeen lajiin.

Varsinainen ilmoittautuminen tapahtuu kilpailukalenteri.fi palvelun kautta - linkki palveluun. Ilmoittautuminen päättyy 02.08. klo 24:00.

Mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti alle 24 tuntia myöhässä oleva ilmoittautuminen tulee hyväksyä, mutta sen ehtona on, että ilmoittautumismaksu(t) maksetaan kuusinkertaiseksi korotettuna.


Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi

Autoparkki:

Suosittelemme stadionalueelle tulemista Vanha maantien puolelta (Vanha maantie 15 kohdalta) ja paikoitusta sillä puolella oleville parkkipaikoille. Pyydämme välttämään maauimalan/uimahallin P-alueiden käyttöä, ne on pääasiassa tarkoitettu uimalan asiakkaille. Huomatkaa, että osalla Leppävaaran urheilupuiston P-alueista on rajoitettu pysäköintiaikaa ja pysäköintikiekon käyttöpakko. Stadionin viereinen hiekkakenttä täytetään tulojärjestyksessä.

Julkisilla kulkuneuvoilla Helsingin suunnasta tullessa pääsee parhaiten Leppävaaran asemalle junalla ja siitä on kävelymatka urheilupuistoon. Lisätietoa: https://www.reittiopas.fi/.

Sisäänkäynti stadionille:

Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Leppävaaran stadionin pääsisäänkäynnistä (uimahallin puoleinen itäpääty) ja hiekkakentän puoleisesta portista.


Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi

Kilpailukanslia:

Kilpailukanslia sijaitsee Leppävaaran Stadionin pääkatsomorakennuksen 2. kerroksen kahviossa. Käynti pääkatsomon takaa. Aukioloajat: pe 10.8. klo 9.30-20.30, la 11.8. klo 8.00-18.30, su 12.8. klo 8.00-16.30. Kilpailukansliassa jaetaan kaikki kilpailijoille kuuluva materiaali.

Osanoton varmistus:

Osanoton varmistus tapahtuu erillisellä lomakkeella kaikkien lajien osalta kilpailukansliassa viimeistään 90 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa (useamman erän lajeissa tämä tarkoittaa 1.erän alkua).

Voit myös tulostaa varmistuslomakkeen ennakkoon täältä, täyttää sen osaltasi ja tuoda kilpailukansliaan.

Muista, että osanottomateriaalin nouto EI OLE VARMISTUS!

Varmistus on pakollinen ja sen puuttuminen estää kilpailemisen. Varmistuksen voi tehdä urheilija tai hänen edustajansa. Tehdyn varmistuksen voi peruuttaa em. varmistusajan puitteissa kilpailukansliassa.

MYÖHÄSTYNYT VARMISTAMINEN ESTÄÄ KILPAILEMISEN!

Kun varmistus on tehty ja varmistusaika umpeutunut, ko. lajiin on myös osallistuttava (ellei kisalääkäri tai ensiapupäivystäjä anna terveydellisistä syistä poikkeuslupaa), muutoin kaikki urheilijan meneillään olevien lajien tulokset ja sijoitukset kilpailuissa mitätöityvät!


Kilpailunumero:

Kaikissa lajeissa käytetään kilpailunumeroa. Numeroa ei saa taittaa tai muuten pienentää. Sama numero on käytössä kaikissa kilpailuviikonlopun lajeissa mihin urheilija on ilmoittautunut mukaan.

Pukeutumistilat:

Stadionilla on pukeutumistilat kilpailijoille. Käynti pukuhuoneisiin pääkatsomon takaa. Naiset käyttävät pukuhuoneita 2 ja 3 ja miehet pukuhuoneita 4 ja 5.

Verryttelyalueet:

Verryttelyalueena on Leppävaaran stadionin alue, missä käytettävissä on juoksusuora ja tekonurmialue 1. Pitkille heitoille ei ole erikseen valvottua verryttelyaluetta, mutta niille on varattu oma lämmittelyalue n. 200m päässä kentästä ison videotaulun takana.

Leppävaaran urheilupuiston stadionrakennuksessa sijaitsee myös kuntosali, missä voimaharjoittelu omalla vastuulla on kilpailuaikoina mahdollista.

Kilpailijoiden kokoontuminen (calling):

Kaikille lajipaikoille mennään kokoontumispaikan kautta erillisen aikataulun mukaisesti. Calling-aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä lopullisessa kilpailuaikataulussa. Kokoontumispaikka sijaitsee Stadionin pääkatsomon länsipäädyssä, pääsuoran 100m lähtöpaikan läheisyydessä.

Tule ajoissa kokoontumiseen, ja tarkista että kentällä tarvitsemasi varusteet ovat mukana, sekä kilpailunumerot kiinnitettynä! Kokoontumisaikaa on 10-15 minuuttia ja sen päätyttyä kilpailijat viedään suorituspaikalle.

Call-roomissa tarkastetaan urheilijoiden sääntöjenmukainen varustus (mm. kilpailuasu ja -numero). Säännöissä kiellettyjä laitteita (mm. matkapuhelin, radio, MP3 soitin, tablett- tietok.) ei saa käyttää urheilukentällä!

Kokoontumisaikana voit käydä vielä WC:ssä toimitsijan luvalla.

Jos urheilijalla on kaksi lajia päällekkäin tai edellinen laji ei pääty ennen Calling-aikaa, voi hän siirtyä toiselle lajipaikalle ilmoittamalla asiasta aiemmassa Callingissa, jos mahdollista, ja menemällä suoraan seuraavan lajin suorituspaikalle.

Juoksujen jatkoonpääsy:

100m, 200m, 100m aj ja 110m aj    
KilpailijoitaAlkueriä/välieriäJatkoon sijoituksella/alkuerätJatkoon sijoituksella/välierätJatkoon aikojen perusteella  
 9-162 / 03 -2  
17-243 / 02 -2  
25-324 / 2334 / 2  
33-405 / 3424 / 2  
       
Jos välieriä ei tarvita, alkuerät juostaan aikatauluun merkittyjen alkuerinpaikalla
       
400m ja 800m     
KilpailijoitaAlkueriäJatkoon sijoituksellaJatkoon ajalla   
 9-16232   
17-24322   
25-32414   
33-40513   

 

Kilpailijoiden esittely:

Juoksijat esitellään lähtöviivalla ja kenttälajien osallistujat kunkin suorituspaikan läheisyydessä ennen kilpailun alkua.

Omien välineiden käyttö:

Mahdolliset omat heittovälineet sekä seipäät on toimitettava tarkastukseen. Tarkastusaika päättyy heittovälineiden osalta 90 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Heittovälineiden tarkastuspaikka sijaitsee pääkatsomon länsipäädyssä. Seipäät tarkastetaan seiväshyppypaikalla.

Kenttälajien suoritus:

Pituussuuntaisten kenttälajien karsintakilpailussa suoritetaan kolme kierrosta.

Karsintarajat, tuomarineuvoston päätöksen mukaisesti:

Pituus:

M16                600
N16                530
N17                540

Kolmiloikka:

N16                11,20

Finaaleissa on kuusi kierrosta, joista kolme viimeistä suoritetaan käännetyssä suoritusjärjestyksessä 3. kierroksen jälkeisten sijoitusten mukaisesti. Mikäli loppukilpailussa on enemmän kuin kahdeksan kilpailijaa, kolmelle viimeiselle kierrokselle pääsee kilpailun 8 parasta kilpailijaa.

M17/16 ja N17/16 5000m ratakävelyissä käytetään 35min ajanottorajaa.

Tulosluettelossa voivat esiintyä vain ennen asetetun ajan umpeutumista maaliin tulleet kilpailijat. Raja kertoo kuinka kauan ajanottojärjestelmää pidetään käynnissä kussakin lähdössä. Saadakseen sijoituksen ja virallisen ajan tulosluetteloon urheilijan on tultava maaliin ennen ajanoton päättymistä.

Riman korotukset:

Riman korotukset tässä liitteenä.

Kilpailijoiden poistuminen kentältä (Mixed Zone):

Kilpailijat poistuvat kentältä poistumisalueen (mixed zone) kautta, ja se sijaitsee Stadionin pääkatsomon itäpäädyssä, pääsuoran 100m maalipaikan läheisyydessä. Juoksijat siirtyvät maaliintulon jälkeen mixed zone-alueelle, jonne heidän varustekorinsa on kuljetettu. Kenttälajien kilpailijat viedään ohjatusti pois kentältä samaa kautta, missä myös median edustajia voi olla tekemässä haastatteluja.

Tulokset:

Tuloksia voi seurata reaaliaikaisina netistä, tämän linkin kautta.

Virallinen tulostaulu sijaitsee pääkatsomon takana.

Palkintojen jako:

Jokaisen lajien kolme parasta sekä voittajan henkilökohtainen valmentaja (yksi per urheilija) palkitaan ja lajivoittajat kukitetaan, maalin läheisyydessä nurmikolla (aidan ulkopuolella), erillisen palkintojenjako aikataulun mukaisesti. Aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen lopullisessa kilpailuaikataulussa.

Huomioittehan, että palkintojenjakoon osallistuvan kilpailijan ja valmentajan tulisi olla paikalla hyvissä ajoin!

Mikäli urheilija ei pääse palkintojenjakoon päälleikkäisen lajisuorituksen vuoksi, voi palkinnon noutaa myöhemmin palkintojakoteltalta.

Mahdollisista muutoksista palkintojenjaon aikatauluun ilmoitetaan kenttäkuulutuksilla.

Oleskelu kentällä:

Kentällä saavat oleskella vain kilpailuvuorossa olevat kilpailijat ja toimitsijat.

Ensiapu:

Stadionilla on kilpailujen aikana paikalla kisalääkäri/ensiapupäivystäjä.

Vastalauseet:

Kaikki urheilijoiden ja toimitsijoiden väliset näkemyserot tulee selvittää välittömästi kilpailupaikalla kenttälajeissa lajin johtajan ja juoksulajeissa nimetyn Start refereen kanssa. Mikäli yhteistä näkemystä ei saada aikaan, kilpailijalla tai hänen edustajallaan on oikeus tehdä kirjallinen vastalause.

Vastalauseet, jotka koskevat lajin läpivientiä tai kilpailutuloksia, tulee tehdä 30 minuutin kuluessa siitä kun ko. lajin tulokset virallisesti julkaistiin ilmoitustaululla.

Vastalause on tehtävä kirjallisesti kilpailukansliasta saatavalla lomakkeella. Maksu vastalauseen tekemisestä on 50 euroa, joka summa on maksettava käteisellä rahalla.

Media:

Median edustajille on järjestetty mediatila stadionin pääkatsomon itäpäädystä (maalin puoleinen pääty).
Valokuvaajat, jotka toivovat liikkuvansa sisäkentällä tulee käyttää erillistä omaa pressiliiviä.

Paikalle tulevien median edustajien ja valokuvaajien tulee ilmoittautua ennakolta sähköpostitse: esko.kuha@kolumbus.fi, kiitos.

Kisaruokailu:

Kisaruokailu tapahtuu kaikkina kilpailupäivinä Leppävaaran Stadionin pääkatsomorakennuksen 2. kerroksen kahviossa.(samassa paikassa kuin kilpailukanslia), käynti pääkatsomon takaa.

Perjantai 10.8. (klo 14-19)

Maalaiskinkkukiusaus tai kasviskiusaus, vihersalaatti ja sinappinen salaatinkastike, leipä ja levite, ruokajuomaksi vesi ja maito

Lauantai 11.8. (klo 11-17)

Kanapasta tai kasvispasta, vihersalaatti ja yrtti-öljykastike, leipä ja levite, ruokajuomaksi vesi ja maito

Sunnuntai 12.8. (klo 11-16)

Jauhelihalasagne tai kasvislasagne, raastesalaatti ja sitrusvinegrette, leipä ja levite, ruokajuomaksi vesi ja maito

Hinta á 10,00 € / annos.

Ennakkoon tilattuja ja maksettuja ruokalippuja voi noutaa seuroittain kilpailukanslian aukioloaikoina kilpailukansliasta.

Mikäli ennakkoon tilattuja ruokalippuja ei ole maksettu tilauksen yhteydessä seuramme tilille, kaikki annokset maksetaan lippuja noudettaessa käteisellä kilpailukansliaan, hintaan á 10,00 € / annos.

Ruokalippuja myynnissä myös kilpailukansliassa hintaan á 10,00 € / annos.

Erikoisruokavalioita (gluteiiniton/maidoton ja vegaanit) varataan rajoitettu määrä.

Kisakioski:

Stadionin pääkatsomon takana palvelee kilpailuaikoina monipuolinen kisakioski. Tutustu valikoimaan! - Myös korttimaksaminen mahdollista.

Urheiluvälineiden myynti:

Kisoissa mukana myös Spotox Oy, jonka jatkuvasti laajenevista valikoimista löytyy jalkineet, tekstiilit, laaja kirjo yleisurheiluvälineitä sekä monien lajien harjoitteluun soveltuvia nopeus- ja voimaharjoitusvälineitä. Lisätiedot ja tiedustelut: www.spotox.com, p. 044 2926 963, juha.aarnio@spotox.com.

 


Tiedustelut:

Esko Kuha, p. 040 506 3301, esko.kuha@kolumbus.fi

Tervetuloa kilpailemaan nuorten SM-kisoihin nopealle Leppävaaran stadionin mondolle!

Espoon Tapiot kiittää.